Кількість
|
Вартість
|
||
|
Зинаприм - для лікування бактеріальних захворювань великої рогатої худоби, овець, кіз, свиней, коней, собак, кішок, кролів і птиці, локалізованих в шлунково-кишковому тракті, дихальних шляхів, сечостатевої системи, спричинені мікроорганізмами чутливими до компонентів препарату.
Опис і склад:
антибактеріальний препарат на основі діючих речовин:
сульфаметазин - 200 мг,
триметоприм - 40 мг.
За зовнішнім виглядом являє собою дрібний порошок біло-жовтого кольору.
Фасовка: фольгована упаковка 1 кг
Фармакологічна дія:
Препарат володіє широким спектром дії відносно грамнегативних і грампозитивних мікроорганізмів
Сульфаметазин і триметоприм окремо діють на мікробну клітину бактеріостатично, а разом підсилюють дію один одного. Бактерицидної дія препарату обумовлена послідовної блокадою ферментів в мікробній клітині: сульфаметазин порушує синтез дигідрофолієвої кислоти, а триметоприм блокує наступну стадію метаболізму бактерії - відновлення дигідрофолієвої кислоти в тетрагідрофолієву, яка необхідна для розвитку мікроорганізмів. Антибактеріальні компоненти препарату добре всмоктуються з шлунково-кишкового тракту і швидко розподіляються по всіх органах і тканинах організму, виводяться з організму переважно з сечею.
Застосування: препарат застосовують перорально 1 раз на добу, з кормом або водою для напування.
Найменування | Дози застосування | Особливості |
ВРХ, вівці, кози і дрібні тварини | 1 гр на 10 кг маси тіла, протягом 3-5 днів | в 1-й день лікування застосовувати дворазово з інтервалом 12 год, у наступні дні - одноразово |
Птиця та кролі |
1 гр на 1 л питної води в 1-й день 0,5 гр на 1 л води, у наступні 2-3 дня |
у період лікування птиця повинна отримувати тільки воду, що містить порошок |
Побічні дії: не виявлено.
Протипоказання: індивідуальна чутливість до одного з компонентів препарату. Слід з обережністю вводити тваринам з нирковою та печінковою недостатністю.
Умови та термін зберігання: в сухому, темному місці, при температурі від 5°С до 25°С.
Термін зберігання 5 років з дня виготовлення.